Τεχνική Ενημέρωση Six Peaks - Μήνυμα 2

1
min read
A- A+
read
sixpeaks
six peaks
six peaks
six peaks
six peaks
six peaks

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Συνεχίζοντας την ενημέρωση σας για τον αγώναSix Peaks, στο μήνυμα μας αυτό θα σας πληροφορήσουμε για τη σήμανση της διαδρομής, τους Σταθμούς Τροφοδοσίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό σας.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ¨

Με την εκκίνηση του αγώνα από τους Πύργους και μέχρι το παλιό ορειβατικό καταφύγιο (3,5 χιλ), θα υπάρχει προπομπός και οπισθοφυλακή, με αυτοκίνητο που θα σας οδηγήσουν την είσοδο σας με ασφάλεια στο Φαράγγι. Η σήμανση στο κομμάτι αυτό, του μοναδικού χωματόδρομου, είναι ελάχιστη και αρχίζει ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο του Φαραγγιού.

Η κύρια σήμανση του αγώνα είναι άσπρο και πράσινο αντανακλαστικό. Επειδή η διαδρομή από το Φαράγγι και μέχρι το chalet της Χιονότρυπας είναι κοινή με αυτή των άλλων αγώνων της Διοργάνωσης (PANORAMA και HIGHLANDS). Στο κομμάτι αυτό, πέρα από την άσπρη και πράσινη αντανακλαστική σήμανση, θα συναντήσετε και κίτρινη σήμανση των αγώνων της Διοργάνωσης. Συμπληρωματική σήμανση με μπογιά κόκκινη – πράσινη υπάρχει σε πολλά σημεία πάνω σε πέτρες ή βράχους. Επίσης υπάρχουν πινακίδες που υπογραμμίζουν την απαγόρευση συνέχισης της πορείας σας, βελάκια που υποδεικνύουν την κατεύθυνση της πορείας σας (αριστερά ή δεξιά) κυρίως στις τραβέρσες προς την Καρτάλκα, ενδείξεις που εφιστούν την προσοχή σας στα επικίνδυνα σημεία (γκρεμός ή κατηφόρα με τερέν δύσκολο). Ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι το πέρασμα σας από την κόψη της Καρτάλκα, τόσο κατά την άφιξη σας στην κορυφή όσο και κατά την κατάβαση όπου η διαδρομή περνά κοντά από γκρεμό. Στα σημεία αυτά υπάρχει σχοινί με κορδέλες και Σημείο Ελέγχου με Εθελοντή της Διοργάνωσης.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αφού περάσετε και τις τρεις κορυφές της Βάρδαινας και τις επόμενες μικρότερες δύο και βγείτε στον μοναδικό κατηφορικό χωματόδρομο που σας οδηγεί στον τερματισμό, η σήμανση είναι ελάχιστη και θα υπάρχουν μόνο κορδέλες που θα μπουν την τελευταία στιγμή γιατί υπάρχει στο σημείο μεγάλη κτηνοτροφική δραστηριότητα και τα ζώα καταστρέφουν την όποια σταθερή σήμανση.

Επιπλέον στις κορυφές των βουνών θα προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε φωτισμό που αναβοσβήνει ως σημεία αναφοράς.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Υπάρχει τρεχούμενο νερό από πηγή αμέσως μετά το παλιό ορειβατικό καταφύγιο (3.640 μ). Αν όμως όλοι θελήσετε να γεμίσετε τα υδροδοχεία σας εκεί, ενδεχόμενα να υπάρξει συνωστισμός και καθυστερήσεις.

Πρώτος Σταθμός Υδροδοσίας στην Αετοπηγή (9.160 μ). Μπορείτε να εφοδιαστείτε με νερό. Κεντρικός Σταθμός Τροφοδοσίας το Chalet της Χιονότρυπας (11.320 μ) όπου θα βρείτε ζεστό τσάι, σάντουιτς με κασέρι σαλάμι, μπάρες, νερό, κόλα. Δεύτερο σημείο υδροδοσίας η θέση Μαντρί (14 χιλ). Εφοδιαστείτε με νερό γιατί μετά από μερικά κατηφορικά χιλιόμετρα σας περιμένει η δύσκολη ανάβαση της πρώτης Βάρδαινας. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν και φρούτα. Δεύτερος Σταθμός Τροφοδοσίας ο αυχένας μετά την πρώτη Βάρδαινα (20 χιλ). Εκεί θα βρείτε νερό, κόλα και μπάρες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Υποχρεωτικά για λόγους οικολογίας αλλά και υγείας ο καθένας θα πρέπει να έχει το προσωπικό του κυπελάκι υδροδοσίας ή όποιο άλλο μέσο κρίνετε πρόσφορο. Με νερό μόνο θα συμπληρώνονται οι υδρόσακοι και δεν θα δίνονται πλαστικά μπουκάλια νερού, προς αποφυγή ρύπανσης.

Επίσης ο καθένας θα πρέπει να φέρει μαζί του τουλάχιστον ένα λίτρο νερού.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, συνιστάται να έχετε μαζί σας αλουμινοκουβέρτα, αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο ή σκουφάκι κεφαλής, γάντια, ελαστικό επίδεσμο.

Σίγουρα όμως δεν πρέπει να ξεχάσετε και είναι σίγουρα υποχρεωτικός ο φακός κεφαλής γιατί ο αγώνας είναι νυκτερινός και το κινητό τηλέφωνό σας.


 

Από την Ο.Ε

SIX PEAKS

Προσθήκη νέου σχολίου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.