Τελευταία Ενημέρωση

1
min read
A- A+
read
Frozen Peaks 2019

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αθλητές, εθελοντές, λίγες μέρες πριν την εκκίνηση των αγώνων της Διοργάνωσης FROZEN PEAKS - ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ, σας ενημερώνουμε:

φέτος η Διοργάνωση ανταποκρίνεται στην ονομασία της. Είναι πραγματικά FROZEN.

ΚΑΙΡΟΣ. Στα χαμηλά η θερμοκρασία ποικίλει. Το πρωί κατεβαίνει στου 4ο C και το μεσημέρι αγγίζει τους 26ο C. Στις ψηλές κορυφές υπάρχουν, χιόνι και χιονούρες και κατά διαστήματα φυσά παγωμένος αέρας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Έχουν σημανθεί και καθαριστεί όλες οι διαδρομές των αγώνων. Για λόγους ασφάλειας των αθλητών και των εθελοντών η μόνη αλλαγή στις διαδρομές, θα είναι αυτή του ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2 και του HIGHLAND. Η κορυφή του Φαλακρού, Προφήτης Ηλίας παραμένει χιονοσκέπαστη και η διαδρομή ως εκεί, νωρίς το πρωί είναι παγωμένη και το μεσημέρι το πόδι βουλιάζει ως το γόνατο. Για το λόγο αυτό παρακάμψαμε την συγκεκριμένη κορυφή και σε αντιστάθμισμα, προσθέσαμε άλλες δύο (ΚΛΙΣΕΤΖΙΚ και ΠΑΠΠΟΥ), χωρίς να επιρεάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων.Οι δύο κορυφές του Όρβηλου (Αλή Μπουτούς και Τσολιάς) είναι προσβάσημες.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ. Προσοχή στον υποχρεωτικό εξοπλισμό, που αναφέρεται στον κανονισμό. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση crampons. Συνιστάται χωρίς να είναι υποχρεωτικό, η χρήση γκετών, γιατί υπάρχουν χιονούρες και ανάλογα με την ώρα διέλευσης από το συγκεκριμένο σημείο μπορεί το χιόνι να μαλακώσει. Επίσης συνιστάται η χρήση γαντιών, σκούφων και αντιανεμικών τόσο στις ψηλές κορυφές όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΣΤΕΚ. Εκτός του Κεντρικού Σταθμού Τροφοδοσίας, στο Νευροκόπι, υπάρχουν πέντε κρεβάτια για ξεκούραση ή ύπνο στο ΣΤΕΚ του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, όπως επίσης για τον ίδιο λόγο στο ΣΤΕΚ των Αγ. Θεοδώρων (ΠΑΝΟΡΑΜΑ 3) και στο ΣΤΕΚ του ΠΑΓΟΝΕΡΙΟΥ. Το Κεντρικό ΣΤΕΚ του Νευροκοπίου θα υποστηρίζεται από γιατρό, ποδολόγο και φυσιοθεραπευτές. Περισσότερα στη τεχνική ενημέρωση των αγώνων.

Προσθήκη νέου σχολίου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.