Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κ. Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Κ. Νευροκοπίου) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργων προκηρύσσουν την τέλεση της Αθλητικής – Πολιτιστικής Διοργάνωσης με την επωνυμία «FROZEN PEAKS – AUTHENTIC SIX PEAKS 2022». Η Διοργάνωση περιλαμβάνει έναν αγώνα βουνού 35 περίπου χιλιομέτρων σε συνθήκες ημιαυτονομίας, καθώς επίσης και παράλληλες πολιτιστικές  εκδηλώσεις.  

Σκοπός της Διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των γεωμορφολογικών στοιχείων της περιοχής, η προβολή  των σημείων φυσικού κάλλους με το ομώνυμο φαράγγι και των μονοπατιών που το διατρέχουν, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τον σεβασμό στην παράδοση και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και ο σεβασμός των ηθικών αξιών του “ευ αγωνίζεσθαι” και της ευγενούς άμιλλας. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου και θα είναι βραδινός. Η διαδρομή του αγώνα οδηγεί τους αθλητές στις 6 ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού όρους μέσω του ομώνυμου φαραγγιού των Πύργων και της διαδρομής Φ1. 

  

Οι όροι συμμετοχής, η διαδικασία εγγραφής στους αγώνες, το κόστος συμμετοχής  τα έπαθλα και άλλες λεπτομέρειες εμφανίζονται στον κανονισμό των αγώνων. 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του  

             FROZEN PEAKS 

 

Νευροκόπι 27 Μαΐου 2022